Monschau Village

Monschau is a very small but popular resort village in the Eifel region in Germany. The village attracts bus loads of elderly visitors every year, as well as casual tourists visiting the Eifel National Park (like moi). The village is famous for its well-preserved historic half-timber houses, which are typical of the region.

I briefly visited the village last summer, although Christmas appears to be somewhat of an all-year round event in Monschau. I saw at least three specialty Christmas stores selling decorations and such. I guess I will use that as an excuse to post these photos in December!

You can read a bit more about the Eifel region here.

If you have found a spelling error, please, notify me by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

10 Replies to “Picturesque Germany: Monschau Village

  1. Ik was er een paar jaar geleden met Halloween, in de stromende regen. Ik vond het allemaal een beetje kitscherig en toeristisch, maar dat kan ook door de overkill aan Halloween- én kerstversiersels die ik er trof komen. Jouw foto’s zien er in elk geval vrolijker uit dan mijn verregende plaatjes 🙂 De omgeving vond ik trouwens wél prachtig, vooral met alle herfstkleuren was het fijn rondbanjeren!

    1. Bedankt! 🙂 Ja de omgeving was zeker de moeite waard! Ik ben het helaas wel met je eens over Monschau; ik vond het dorp nogal een toeristische ‘overkill’ op alle mogelijke fronten, haha. Hits and misses zullen we maar zeggen 😛

Leave a Reply